БГ Лекари

БГ Лекари

Д-р Неделина Малчева - Специалист китайска медицина и акупунктура град Стара Загора; ЛОТОС МЕДИКА - Китайски методи за лечение по метода на д-р Тан; Акупунктура; Моксотерапия; Акупунктура и ароматерапия град Стара Загора

ЗА МЕН

Аз съм Д-р Неделина Малчева и през 2008г. завърших рехабилитация  в „Тракийски Университет – Медицински факултет Стара Загора“. Година преди това преминах обучения по Аюрведа -древна индийска система за природна и холистична медицина, при д-р Антоанета Заркова и д-р Вайдия Атреа Смит. По-късно специализирах в „Аюрведичен център София”, където получих и професионалната си квалификация. Придобих знания и опит като ароматерапевт при холистикът Николай Христов.

През 2007 г. започнах и обучението си по Китайска медицина при проф. Зоя Горанова, след което специализирах при проф. У. Сян и проф. Лъ Имин от   „Университет Дзянси по китайска медицина-Китай”. Там  получих удостоверение от „Българска Асоциация по иглотерапия на кинезитерапевтите, член на световната федерация на организациите по китайска медицина – WFCMS”.Започнах собствената си  практика в началото на 2009г. и синтезирах свой похват за лечебен масаж, който взаимства техники от акупресура, шиатцу, класически масаж, Юмейхо и Tуи На.

Постоянното ми желание за доусъвършенстване ме подтикна да продължа развитието си, като в края на 2009 г. продължих медицинското си образование с „Хуманна медицина”. В следващите шест години освен на обучението си се отдадох и на работа с пациенти, в основата на която поставих източната медицина. От 2015г. съм дипломиран лекар и работя в собствен кабинет.

 

Балансов метод на акупунктурa

Ние предлагаме уникална система за акупунктура наречена Балансов Метод на Акупунктура (БМА).Си Юан е една от водещите организации за обучение по БМА в света. По този начин, консултирайки се със сертифициран специалист по Si Yuan, вие сте сигурни, че ще срещнете честен и уважаван доставчик на здравни услуги, който непрекъснато инвестира във висококачествено образование, за да придобие и поддържа ефективни клинични умения.

По време на всяка сесия на лечение се ангажираме да ви предложим:
• Професионално обслужване с максимална ефективност
• Емфатични и уважителни грижи относно вашите интереси
• Откритост за отговор на вашите въпроси
 
1. Какво може да лекува БМА?
Отговаряйки на името си, БМА ви носи баланс. Специалистът по БМА е обучен да следва три основни стъпки диагностика, балансиране и лечение. Този подход е мощен и надежден начин за повишаване на лечебния ви капацитет. Вместо стандартизиран протокол, всяко лечение е специално персонализирано за вас. Следователно БMA може да се справи с всички ваши физически, емоционални или психически проблеми. Това обхваща болка от главата до петите, от алергии до тревожност, от безплодие до лошо храносмилане.
 
2. Защо БМА?
2.1. Местно или дистално иглиране? Повечето акупунктурни стилове поставят иглите местно в засегнатата зона. Това работи, чрез задействане на локален физиологичен отговор. За разлика от това, БMA е стил на дистално иглиране. Например болка в гърба може да се лекува с игли по ръцете! Подобно на стенен превключвател, който контролира таванно осветление, дисталната акупунктура работи чрез балансиране на централната нервна система.
2.2.Незабавни или забавени резултати: Предимството на дисталното иглиране е незабавната обратна връзка. С иглите във вашата ръка, вие свободно можете да движите гърба си и веднага да тествате за облекчение. Често има съществено намаление на болката в рамките на секунди или минути. Този бърз отговор потвърждава, че БМА директно ви носи ползи.
 
3. Колко процедури са ми нужни?
3.1. Общо лечения: БМА е терапия.Повечето условия изискват серия процедури до пълно решаване. Важно е, че вие да получите следващите процедури преди вашите симптоми да се върнат на първоначално ниво. Като цяло, колкото по-чести са, толкова по-малко процедури ще имате общо.
3.2. Честота на лечение: Ако вашето състояние ви причинява ежедневен дискомфорт, първоначално се нуждаете от няколко процедури седмично. Вашият сертифициран специалист по БMA има опит и познания, за да ви препоръча правилен курс на лечение, който най-добре ще отговаря на вашето състояние, съобразено с вашата професия и начин на живот. По-долу са дадени общи насоки, за справка, но обърнете внимание, че всеки случай е индивидуален:
Фази на лечение Тежест на симптомите Честота на лечение
Облекчение Високо (10 до 7 от 10) 3-5 седмично
Стабилизация Средно (6 до 3 от 10) 1-2 седмично
Поддръжка Ниско (2 до 0 от 10) 1-2 седмично
 
 
Контакти
 
Телефон: 088 547 4972
Имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Уеб-сайт: lotus-medica.com
Facebook страница: Лотос-медика
Адрес: гр.Стара Загора, ул.Георги Апостолов 14