БГ Лекари

БГ Лекари

Сертифициран Бахов терапевт Павлина Николова - консултации във Варна и онлайн

Помагам на хората да преодолеят емоционални си блокажи и конфликти на личността и с помощта на Баховите цветя да се хармонизират - да са по-здрави, по-щастливи, спокойни и успешни.

Аз съм сертифициран Бахов терапевт (сертификат No. UKP-2015-0123N). Преминала съм успешно обучението в световно признатия „Бах център”, в близост до Лондон, Великобритания. В последното ниво учих при Лин Макуини. Имам над десет годишен опит в индивидуалното консултиране с Бахова терапия. Консултирам деца и възрастни.

Защо с мен?
Баховата терапия е помощ с есенции и с компетентна човещина. За мен като Бахов специалист е важно да се създаде атмосфера на доверие. Човекът отсреща трябва да се чувства приет. С опита съм изградила умения да откривам бързо връзки и модели, които водят към нужните Бахови есенции. Следвам класическата Бахова терапия като представям характеристиките на есенциите, които съм снела. Така човек има знанието и компетенцията себе си.

Обратна връзка от клиенти:
„Името ти асоциирам с вникване в детайлите, внимание, положително излъчване, мило отношение, зареждаща усмивка, чувство на лекота след всяка среща с теб. За мен си истински професионалист, като Бахов терапевт. Работата ми с теб винаги има положителен резултат. Години наред съм се лутала по лекари, билкари и други, докато не открих теб. Лично за мен си полезна с това, че ме подкрепи и ми помогна по пътя да намеря себе си и своя вътрешен мир. Цветните есенции на д-р Бах и ти ми помогнахте да намера своето истинско Аз, да излекувам раните в душата си, защото аз пожелах да приема и изживея промяната с помощта на този нежен метод.”

С децата и тинейджърите се старая да създам условия за естествена комуникация, така че детето да не се чувства тествано и изпитвано. То е личност преди всичко.

Като терапевт и обучител имам мото, което Джоузеф Кембъл е изразил така: „Работата на учителя е да накара учениците си да прозрат собствената си вътрешна сила и жизнеспособност.“ Това е и действието на Баховите есенции.

Консултациите са индивидуални срещи във Варна или онлайн.

Провеждам обучения по Бахова терапия. Имам авторска програма, базирана на метода сугестопедия. Вижте за предстоящите курсове на https://houseofbach.com/курсове/
Учебникът по Бахова терапия „Захир и 38-те ключа”, който създадох във връзка с обученията, се предлага и като книга – истински пътеводител в света на Баховите есенции. Вижте какво казват читателите:
https://houseofbach.com/contac

Гостувала съм като лектор на събития и фестивали, а както и участия в БНР и „Радио Варна”.

Защо с Бахова терапия?

Тя е ефективна и безопасна. Баховите цветя са елексири от природата, които
помагат да се хармонизираш, задействайки собствените си възстановителни сили. Те идват като нежна помощ, която отвъд обяснения и анализи помагат да се върнеш към лекотата и жизнеността на щастливия и здрав човек.

При какви случаи могат да помагат?
  • При състояния на тревожност, страхове, гняв, отчаяние и още:
  • при травма – могат да облекчат шока и болката от нея; при трудна раздяла човек да се върне в нормалния ритъм на живот;
  • при страхове от болести, шофиране, изпити, насекоми, затворени пространства и др.
  • при паникатаки – ефектът е отслабване на силата и честотата им до пълно изчезване;
  • при ниска самооценка в работата или в личните взаимоотношения, Баховите есенции помагат за по-пълноценно общуване и увереност
  • при преходи - нова връзка,преместване, нова работа, раждане – лека адаптация и увереност в пътя;
  • при физически неразположения, които клиентът предполага, че са свързани и с емоционален дисбаланс (особено когато изследванията не показват отклонения)
  • при неудовлетвореност в живота – нуждаещият се търси призванието си или партньор;
  • при невъзможност да реагираш адекватно в ежедневни ситуации – при пристъпи на гняв, избухливост, нервност
  • при деца, които имат трудности в общуването и/или страхове и това се изразява в нощно изпускане, необясними пристъпи на гняв, плач или прекомерна нужда от внимание;
  • при деца и тинейджъри, които имат трудности в израстването или новите етапи - тръгване на детска градина, училище, изпитни сесии;


      
 
  
КОНТАКТИ:
 
Тел: 0898528792
Facebook: Бахов консултант Павлина Николова
Instagram: houseofbach.by.polly_nova
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ключови думи - Бахова терапия, Бахови капки, Капки Бах, Бахови есенции, обучение/ курсове по Бахова терапия, консултации деца, онлайн консултиране, страх, стрес, паникатаки, тревожност, депресия, апатия, тръгване на училище/ детска градина, травматичен стрес, рескю капки, спешни капки.